dimecres, 13 de desembre del 2017

MAGNÍFICS TREBALLS D'EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA DURANT EL 1r TRIMESTRE

Durant aquest primer trimestre a Educació Visual i Plàstica els alumnes de 1r d'ESO hem treballant l'AUTORETRAT a partir de diferents tècniques i materials.


El primer autoretrat el vam crear a partir d'una foto nostre, transformant-la a partir de talls amb l'objectiu de deformar el nostre rostre per aconseguir diferents sensacions. 



El segon autoretrat el vam realitzar a partir de la tècnica del collage. Responent a dues preguntes: 
Com em veig a mi mateix?
Com em veuen els altres?


Per fer el tercer autoretrat vam conèixer l'obra de dos artistes referents del Pop Art; Andy Warhol i Roy Lichtenstein i també les principals característiques d'aquest moviment.
Centrant-nos en això i tenint en compte els diferents elements graficoplàstics vam calcar la nostra imatge i la vam transformar en una obra inspirada en aquest moviment.


El quart i últim autoretrat ha estat un avatar creat digitalment.


Durant aquest trimestre també hem tingut temps per treballar en grup i hem realitzat dos murals:
El primer el vam crear tots els alumnes de primer conjuntament durant la setmana de la solidaritat. El tema feia referència als REFUGIATS.


El segon mural ha estat presentat al concurs “Pinta la Marató” i el tema que havíem de treballar eren les MALALTIES INFECCIOSES. En aquest cas vam presentar diferents propostes treballades en petits grups per acabar votant i consensuant una idea conjunta.
Les propostes de cada classe han estat diferents i ens han permès entendre com una mateixa idea pot ser plasmada de formes molt diferents en funció de la intencionalitat buscada. Els de 1r A hem treballat amb tintes xines bufades i els de 1r B amb ceres grasses.


Com a últim exercici de trimestre hem treballat el dibuix d'una sola línia. Hem conegut els esbossos que va fer Picasso i hem experimentat dibuixant amb llum!!!